Cum vrea Mario Iorgulescu să scape de condamnarea la închisoare. Avocații lui au anunțat o strategie specială

de: Sorin Barbu
18 10. 2023

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare cu executare, după ce în septembrie 2019 a omorât un bărbat, tată a doi copii, în urma unui accident rutier pe care l-a provocat. Avocatul fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal susține că această decizie definitivă, de la Curtea de Apel București, nu are „temei legal” și a precizat că vrea să ducă acest caz la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Mario Iorgulescu vrea să scape de închisoare, avocații lui au dezvăluit strategia

Mario Iorgulescu a fost judecat în lipsă, după ce în anul 2019 a plecat în Italia și a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce a omorât un om, în urma unui accident rutier. Decizia definită a fost pronunțată astăzi, 18.10.2023! Anchetatorii au stabilit că fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal conducea cu viteză foarte mare și în plus era băut și sub influența unor substanțe interzise. În momentul impactului cu Audi-ul condus de bărbatul care a decedat, mașina lui Mario Iorgulescu avea aproximativ 140 de km/h.

Fiul șefului LPF se află internat în Italia, iar avocații lui susțin că are grave probleme de sănătate. De altfel pe această informație își vor susține și planul pe care îl au și vor să ducă acest dosar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Virgil Boglea susține că acest proces ar fi trebuit rejudecat.

„Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie”, a declarat avocatul lui Mario Iorgulescu.

Citește și: Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

„Mario Iorgulescu este internat”

Avocatul lui Mario Iorgulescu a susținut și în discuția cu jurnaliștii ceea ce a spus în fața instanței. Fiul lui Gino Iorgulescu este internat la o clinică, aflată lângă lacul Como, a cincea de când a ajuns în Italia, în anul 2019. Medicii susțin că are serioase probleme psihice.

„S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că (n.r. – Mario Iorgulescu) nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie.

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu. Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. – Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, mai spune Virgil Boglea pentru gsp.ro.

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Mario Iorgulescu a primit în primă instanță o condamnare de 15 ani și 8 luni de închisoare, iar la Curtea de Apel i s-au mai „tăiat” doi ani. 12 ani de închisoare sunt pentru că a omorât un om, în accidentul din septembrie 2019, iar restul pedepsei se referă la faptul că era băut și consumase substanțe interzise, dar și la un dosar mai vechi, în care a fost condamnat la trei ani de închisoare, în anul 2018, pentru complicitate la lipsire de libertate.

În urma accidentului din septembrie 2019 a murit un bărbat de 24 de ani, tatăl a doi copii.

Citește și: Avocatul lui Mario Iorgulescu: „Victima era de 10 ori mai drogată